Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Clean K1.2 26" Trial Kerékpár

Cikkszám: c-k12-26-kp
Várható szállítás: 2023. november 08.
Szállítási díj: € 6,19
Elérhetőség: Előrendelhető

A Clean K1.2 26" Trial Kerékpár-el kezdődnek az igazán profi karbon bringáknak. Ez nem is véletlen, hiszen súlyban, strapabírásban és merevségben egy utcahosszal vezet bármelyik alumínium vázas versenytársa előtt. Az innovatív megoldásoknak köszönhetően a szervizelése egyszerű és kevés szerszámot igényel.

Leírás és Paraméterek

Váz és Villa:
A k1.2 váz kizárólag tárcsakonzollal rendelkezik a 20" méretben. A felfogatási pontot a láncvillára helyezték, hogy a fék a lehető legmerevebb fékerőt biztosítsa. Magas modulus számú karbonból készülnek, és mindegyik kézzel. A fejcső taperedes kialakítású, persze ez egy csúcsmodellnél nem is lehet másképp. A villa is magas modolus számú karbon anyagból készül, mely nem csak az alacsony súlyt jelenti, hanem a hatalmas merevséget és szilárdságot is egyesíti. A tajvani laboratóriumban erőteljesen tesztelték a villát, és kiállva a megmérettetéseket megérdemelten „EN” ütés és fáradtság engedélyt szerzett. A 180 mm hosszú villanyakba integráltak egy alumínium csövet, hogy még merevebbé tegyék. A villanyakban integrált rózsa gondoskodik a fejcsapágy összehúzásáról.


Kerék szett:
2020 legnagyobb újításaként a k1.2 villákban és vázakban a cserélhetők papucsok. Ennek köszönhetően ezek az alkatrészek kompatibilisek a hagyományos 8mm-es tengellyel szerelt és az átütőtengelyes kerékagyakkal is. Ehhez csak a megfelelő betétet kell rögzítenünk egy apró csavarral a belső oldalon, és máris rögzíthetjük az adott kerekünket. Ezek alumíniumból készülnek és tökéletesen fekszenek bele a vázba / villába egyaránt, így rögzítve a kerekeket. A kerekek a Clean Pro felnivel vannak felruházva, hogy a Triál kerékpárunk a lehető legkönnyebb lehessen. Persze ebben a húzott küllők is szerepet játszanak.


Fék a Cleantől:
A Triál kerékpárok esetében már régóta használjuk a Magura munkahengereit. Ez mái napig így van a Clean gyártó esetében is. Ezek a cilynderek viszonylag kevés foglalkozást igényelnek és nagy terhelést is kibírnak eresztés nélkül. Persze a fékkar esete már nem ilyen egyszerű. A Clean pont ezért nem bízta a véletlenre és készíti a saját fékkarjait évek óta. A legújabb karokat hosszasan tesztelték mire kikerültek a forgalomba, de megérte rá várni. A karok kialakítása nem csak kényelmi, de merevség szempontjából is kiemelkedő a felépítése.Váz szett

Váz:                              Clean K1.2 Karbon váz

Villa:                             Clean K1.2 Karbon Villa


Váz jellemzői
A Clean nem elsőként adta ki a karbonvázát, de jelenleg ők készítik a legjobbat a piacon. Sokáig tesztelték és sok prototípust készítettek mire forgalomba jutatták a K1 modelleket. Az első modell viszont már nem elérhető, de itt van nekünk a K1.2 ami a még tovább fejlesztett verzió. A váz tartalmazza a csúcskategóriás alkatrészek beépítési lehetőségét. A Taperedes villa, a BB30 hajtásrendszer, a láncfeszítési mechanizmus, a féknyereg rögzítésének elhelyezése és nem utolsó sorba az átütős kerékagyak beszerelése teszik a legjobbá ezt a vázat. Ezek a jellemzők nem csak a legújabb megoldásokkal felsorolt kerékpárt eredményezi, hanem egy nagyon erős, könnyű és tartós Triál kerékpárt alkot.


Kerekek:   
Első/Hátsó kerékagy: Clean X3 kerékagy
Első/Hátsó felni:   Clean Pro Felni
Küllők és küllőanyák: Húzott 1,8 mm-es küllők / Piros alumínium küllőanyák
Eslő/Hátsó Külsőgumi:            Clean Koala Külsőgumik
Belsőgumi: Clean Light Belsőgumi
   
Felszereltség:  
Kormánycsapágy: Clean Integrált kormánycsapágy
Kormányszár: Clean Pro kormányszár
Kormány: Clean Karbon kormány
Markolat: Clean szivacs markolat
Első felnifék: Magura munkahengerek és Clean fékkar
Hátsó felnifék: Magura munkahengerek és Clean fékkar
   
Hajtás:  
Középcsapágy: Clean BB30 Hajtásrendszer
Hajtókar: Clean BB30 165mm-es hajtókar
Pedál: Clean keretes fekete
Racsni: Clean HG 135.9 racsni
Racsnivédő: Clean BB30 Rockring
Fogaskerék: Clean Alumínium fogaskerék 15T
Lánc: KMC 610 Lánc
Láncfeszítő: Clean láncfeszítő, ipari csapágyas görgőkkel